Kisah tudung...

4:51 AM Posted In Edit This 0 Comments »

Tudung.tudung...bukan nak nak promote tudung kat sini..tp nak cte sikit pasal pengalaman saya di sebuah kedai tudung di pekan Temerloh Pahang..suatu ari entah x ingt brp ari bulan saya besiar-siar di pekan Temerloh  nak cari tudung ..So saya pun msk lh sebuah kedai ni..tp yg x best tu layanan owner kedai tu punyalh mengecilkn saraf sanubari..huh..huh..dengan muka mencuka n menjelingnya dia tanya nak cari tudung pe? Lum hbs saya jwb soalan dia..klau tudung murah cam awk pakai tu x de jual kat sini..huh..huh..tersentap saya mendgrnya..adakah saya salah dgr or mmg dia yg salah ckp..mmg saya akui saya pakai tudung murah je masa g kedai dia ari tu..hmm tiba2 ada lh seorg mak cik ni msk kedai..dia punya lh dgn muka manis..senyum simpul kat mak cik tu ..hai..kak nak beli pe?cantiknya tudung akk pakai tu mesti mahal kn..sambil matanya melirik sinis ke arah saya.saya pe lg  terus pergi meninggalkn  kedai maybe for ever2 kot.
Saya sgt tersentuh hati dengan layanan owner kedai tu...cam2 perangai org ni..bagi saya tak baik kita memperkecilkn n menghina org lain. Kita manusia ni semua sama je..yg bezakn kn kita amal ibadah..lg satu kita kai tudung untuk tutup aurat..bukan pakai tuk membangga diri ... tudung aku batu mahal..sulam mahal..n mmg mahal lah...jd tuan kedai patutnya jgn lh sombong sgt..kdg2 saya terpikir org cina leh berjaya dgn perniagaan krn mereka pandai treat customer sampai tarik msk kedai... tp k’bnykkn org melayu x beri layanan yang baik kepada customer..cam lh kita ambk brg dorang free je..pada si penjual tudung tu..hope dia insaflh..amin..

0 comments: